אודות


לחם ברויטמן הנה מאפיית לחמי מחמצת מסורתית. אנו מכינים לחמי מחמצת בלבד.

למעט קמח, מלח ים אטלנטי ומים, אין בלחמים שלנו כל תוספת (פרט לתוספות כגון גרעינים שונים, אגוזים, זיתים וכד').

המאפייה הוקמה על ידי יובל זיו בשנת 2014, אבל.... ההסטוריה המשפחתית באפיית לחמים החלה שנים רבות קודם במזרח פולין. פירוש השם "ברויטמן" הנו "איש לחם".
זהו שם משפחתו של גדליהו ברויטמן, סבו של יובל, ואשר מעיד על העיסוק בו עסקו סבי סביו של יובל, שם, בפולין.

אנו משתמשים בקמחים מעולים, שאת חלקם אנו טוחנים במקום, באבן הריחיים שלנו אותה ייבאנו מאוסטריה.
חומרי הגלם האחרים (אגוזים, עגבניות מיובשות, דבש, שמן זית) הם הטובים ביותר אותם ניתן להשיג. אין לנו במאפייה סוכר, אין לנו משפרי אפייה ואין לנו שמרים תעשייתיים.
תסיסות הבצק של הלחמים שלנו נעשות במקרר, תהליך המאפשר לנו להאריך אותן למשך 24-96 שעות.

כל אלה מעניקים ללחמים שלנו פרופיל טעמים ייחודי, והופכים אותם לידידותיים לגוף. ​

logo בניית אתרים